uppropet avklarat :-)

Idag var det upprop för storebarnet.. Nu går han i förskoleklass! Aldrig mera dagis (förskola). Ett stort steg känns det som! För mig alla fall :-)
Hoppas nu att hans trots blir bättre när han får annan stimulans på dagarna! Hans nya "fröken" verkar toppen! Blir nog jättebra det här!
Så nu är det ingen lek på mornarna längre haha... upp före 7 varje morgon är det som gäller nu. Skönt med rutiner!
Kanske jag kan gå ner i vikt också! Få rutiner med mina måltider! Det är mitt största problem.. Hoppa över frulle, fuska till lunch o bara äta middag... INTE BRA. Som syster säger: man ska äta frukost som en kung, lunch som en prins o middag som en fattig... Ligger nåt i det..

Imorgon har jag massa saker jag måste göra!! Fattar inte att jag har så jäääkla svårt att ta tag i saker nu för tiden! Ett enda telefonsamtal kan kännas som ett maratonlopp typ... Jag vet ju hur bra jag mår efter jag tagit tag i saker, när jag kan stryka en sak på min "att-göra-lista". Synd att jag har fel i skallen bara haha..

Imorse gick jag ut med hundarna i skogen, va underbart det är att ha så fin natur runt knuten!!! I love it!!
Bara kunna gå ut genom dörren o ut i skogen.. eller gå ner till vattnet. Jag har sagt det förut, men säger det igen: LIVSKVALITET!! :-)

over and out

dålig uppdatering..

Här har hänt en hel del..
Vår extrahund blev skrämd förra veckan av grannens stora, svarta hund, o rymde! Eller rymde o rymde.. hon fick panik o drog helt enkelt...
OJOJ vilken panik jag hade!! Hunden är ju desstuom halvdöv o halt, så att ropa kändes lite meningslöst.
Fick hjälp av goa vänner, grannar o medmänniskor!
R o L satte upp lappar lite överallt med moblnr o det ringde 2 människor som frågade om de kunde hjälpa till på något sätt. Vad glad man blir att det finns så fina människor i ens omgivning :-)
Vi letade på nästan hela natten o gav oss ut på morgonen igen, men ingen hund..
Vid 10.30 ringer en man o säger att han fått besök av en liten lurv ;-) HURRAAA!!! R blev så glad att han höll på att lägga på luren utan att fråga efter adressen haha...
Nu ligger hon här o snarkar igen, UNDERBART!!
Hon har dessutom blivit min lilla svans, följer mig överallt o väntar utanför toadörren om jag går in där.. Går jag ut genom ytterdörren står hon o ylar i hallen o lägger sig sen på hallgolvet o väntar tills jag kommer :-) Min nya BFF hihi..

Älskade storebarnet har börjat fritids o trivs jättebra! Skönt!! Hans trots har blivit mkt bättre, han kämpar själv... Idag blev han ledsen när det gick lite tokigt o sa "jag är den enda som ställer till det i den här familjen" Lilla älsklingen! Sen ville han gosa o det blev en mysig kväll!

Igår var vi o hälsade på lillebarnets nya förskola. Så fint! Helt nya, fräscha lokaler, ljust o fint! Vi fick ett väldigt bra första intryck av både lokaler, föräldrar o framförallt pedagoger!!! Lillebarnet, som känner 2 av sina nya avdelningskompisar, lekte direkt o ville inte gå hem!! Bra betyg! :-)
På onsdag börjar inskolningen o hon längtar!!

Idag var hon på kalas hos en av kompisarna från gamla förskolan, OJ vad glad hon var att träffa alla vänner!! O de var också så glada!! De är verkligen fina barn, en toppengrupp! En av tjejerna satt bredvid lillebarnet o sa "jag har saknat dig, T!!, vilken förskola går du på nu? JAG SAKNAR DIG" Dom är trots allt bara 5 år :-)
När vi kom hem knackade det på dörren o där står några vänner. Hon arb på bageri o kom förbi för att lämna ett färskt bröd, lite crossanter o en tårta! Bara sådär! Vilka vänner va? Jag undrar om hon är en såndär "feeder" hahaha... Deras ena dotter stannade en stund o lekte, de hade jätteroligt!!

R har börjat jobba o livet återgår så smått till det vanliga, vardagen smyger sig på :-) Både på gott o ont. Rutiner är lite underskattat hos mig tror jag haha.. Inte helt fel med vardag måste jag erkänna!
Vi har fått en barnvakt också wihiii. En nära väns dotter. Fattar inte att jag inte tänkt på henne tidigare, hon är helt fantastisk med barnen (o hundarna ;-)) Hon har desstuom känt barnen sen de föddes.....
Vi är bjudna på fest här framöver, då är det nog dags att inviga henne :-) Hoppas bara hon kan!!
Jag o R har inte haft en enda kväll ensamma på hela sommaren! Skulle vara underbart att bara få gå ut o äta, eller se en bio.. elller vad som helst!

Det kommer bli lite förändringar på jobbet, till det bättre tror jag! Jag var lite skeptisk i början, men nu har jag fått mer info o tror nog det blir riktigt bra :-) Måste ju bara vara lite sur o grinig o anti först haha...
Saknar ff Å.. Jobbet kommer ALDRIG bli som förr!!!! Trodde nog inte jag skulle bli såhär påverkad, men hon nådde in på djupet, lever kvar i minnet o hjärtat.... Jag et att hon har det bra nu, men kan inte låta bli att vara ego :-S Tänk om hon visste hur mkt vi saknar henne!!

Magen är mkt bättre, tack o lov! Känner dock ff att jag måste vara noga med vattenintaget!! Blir väldigt yr o mår illa om jag får i mig för lite... Lederna är skit, men det blir de alltid när det är såna här väderomslag.. kallt, varmt, kvavt, kyligt, regn, varmt.... bläää, tycker faktistk väderguden skulle ta o bestämma sig ;-)

Det här blev ett långt o tråkigt inlägg, men nu har jag alla fall uppdaterat ;-)

over and out

mu bä dubbelkvack dubbelkvack

om du har fått en svackaaaa... Den där härliga barnprograms sången :-)
Jag har haft problem med magen o det slutade med 4 dar på sjukan :-( Var såå rädd för att det skulle vara inflammation i tunntarmen, men det var nåt virus.. Desstuom var jag uttorkad o stomin hade på nåt sätt fått syrebrist :-S Efter lite dropp o smärtlindring var det dock bättre. Var så lättad över att illeoskopin såg bra ut...
Men såklart att det blir lite tufft när man får ett bakslag..

Idag har jag varit på ett sjukhus i ett annat ärende dock. Som mänsklig medmänniska haha... En tarmsjuk tjej som behövde lite pepptalk.. Försöker göra det jag kan för att underlätta för andra som är i den situationen jag varit i. Önskar jag haft lite sånt stöd faktiskt. Hon var glad att jag kom alla fall, o vi pratade på ett tag..

Nu måste jag skärpa mig o rycka upp mig!!!! Sitter här o kl är 02.04 på natten...... såå dumt! Så börjar självklart tankarna snurra.. Har ff så mycket ilska inom mig, över vissa saker. Men jag jobbar på att släppa det. Svårt är det, men skam den som ger sig :-P

Storebarnet har börjat fritids! Han känns verkligen såå stor :-)
Lillebarnet har sommarlov ännu ett tag..
När jag ser mina barn inser jag hur rik jag är! Lycka!!

tjing!

borta ok, men hemma ljuvligt :-D

Ja,så känner jag nu för tiden :-)
Efter att ha spenderat några dagar i Dalaland är det underbart att vara hemma igen!
Visst var det mysigt att komma iväg några dagar, men jag är en riktig hemmabrutta :-P
Vi avslutade Dalatiden med en kräftskiva igår, jättetrevligt! Vi spelade kubb också, har inte gjort det på år o dar.. tyvärr förlorade vi :-S Men jag menar, kom igen, jag har ju inte fått upp flytet i armen än ;-)

Imorgon måste jag ringa min stomiterapeut, har jätteproblem med stomin :-( blöder, är svullen o det gör ONT... Nåt fel som är trasigt helt enkelt.. Blir lite jobbigt psykiskt också, får "flash backs" o kommer ihåg hur livet var innan op... Fy sjutton, fattar inte hur jag orkade. Inser hur sjuk jag faktiskt har varit, det var riktigt illa ibland..
Men nu är det nya tag som gäller! Hoppas det bara är nån liten inflammation eller magkatarr eller nåt :-P

Har en extra hund här ett tag, eller snarare en minigris. Har aldrig hört något annat djur än grisar grymta som hon haha! Hon måste tappa lite vikt o få lite miljöombyte, så nu är hon hos oss ett tag :-D
Ett riktigt litet charmtroll, fast inatt får hon nog sova i hallen, för hon snarkar som en hel karl :-P
Det är lustigt hur överviktiga små chihuahua kan låta.....

Over and out

RSS 2.0