vilken helg!!

I lördags var R o storebarnet på SI-FI mässan o träffade massa star wars- figurer.. OJOJOJ vilken lycklig kille!!! (ja, 2 lyckliga kanske ;-)) Storebarnet är så stolt när han visar bilder på honom tillsammans med R2 D2, Leija o de andra :-) Några star wars-gubbar hade han köpt med sig hem också... vilken lycka!!

Jag o lillebarnet skulle gå på Tobbe trollkarl-föreställning.. När vi väl kom dit var det UTSÅLT!! BajsTobbe!!! Hon fick välja vad hon ville göra istället o hon valde att åka hem o baka pepparkakor.. så så blev det.

Sen på kvällen var vi bjudna till goda vänner tillsammans med 2 andra familjer, 8 vuxna o 8 barn :-) En riktigt trevlig kväll!!

Idag gick vi upp o bakade lussebullar... (goda blev dom kan jag lova!!!)
Sen fick vi Falubesök, härligt :-)
Självklart gick vi ner på stan o kollade in julmarknaden! Kallt, men såå fint...
Träffade på mamma o en släkting där o min fina J....
Jag har sagt det förr, men säger det igen JAG ÄLSKAR DEN HÄR STAN!!! Känner mig lyckligt lottad som bor så här med min underbara familj o fina vänner!

Det är så skönt att ha vänner nära båda här i stan, o i närheten... Inte ens till Kroppan känns det så långt längre. I like!!

Nu är jag dock apförkyld o känner mig helt däckad. SUCK SUCK säger jag!! Har absolut inte tid eller lust!! Så trött på att jag blir tokdäckad så fort jag får en löjlig förkylning. Tror min kropp alltid går på gränsen så att säga.. Så minsta bacill får väl allt att tippa.... grrrr svårt att inte va bitter :-S

Men nu ska jag tänka positivt o proppa i mig lite piller....

vilket land är NorrLAND?

Älskade lillebarnet fick följa med mig till skolan igår... blev lite kaos o jag behövde verkligen åka dit o åtminstone hämta lite papper. Hon hade en hel rygga med målarböcker o pennor :-P men ändå kröp det lite i kroppen på henne.....
Pratade med två norrlands-klasskompisar (den ena med ordentlig norrlands-dialekt..)
Lillebarnet tittar på henne o frågar: vilken land kommer du ifrån??
hahah.. ja, hon hade väl hört att det var norrLAND :-) gullungen :-)
Sen målade hon teckningar till Skelleftetjejen (skrev hennes namn helt själv) o en hög till en annan klasskompis som satt framför oss o som själv är superduktig på att måla!

Storebarnet har haft nalledag idag på skolan. Alla barn tog med sina favvomjukisdjur o de fick vara med på allt de gjorde i skolan. Väldigt uppskattat! Imorgon ska han o pappsen på SI-FI mässan o kolla in STAR WARS gubbar o figurer o allt... OJOJ vad han har längtat!!!!

Jag o lillebarnet ska hitta på nåt annat. Tjejdag o mys! Synd att hon är lite förkyld ff.... Idag var mamma hemma med henne så jag kunde åka en sväng till skolan, TOPPEN!!!
Igår var hon också lite rolig förresten, när vi satt i bilen lyssnade vi på barnsånger o jag sjöng med o gjorde om texten lite.. då säger hon argt: "sluta!! jag kan inte tonen när du gör så" mmmmm,det gäller att va tonsäker från början :-P

over and out

är det Storm?

Håll i hatten då! :-S gammal goding minsann....
Nä, men jäklar vad det blåser!! Var ute med storehunden o höll på att blåsa bort. (kanske överdriver liiiite, jag är inte den som blåser bort i första taget, då ska det va orkan eller nåt...)
Men alla fall, så blåser det kalla, råa vindar. Gick ca 40 min o höll inte på att ta mig hem. Så sjukt ont i rygg o knän.. ORÄTTVIST!!!! Blir så förbannad! JAG VILL JAG VILL JAG VILL!!!! Varför kan jag inte bara få va frisk??
Blir sjukt deppig faktiskt, när hjärnan vill en sak o kroppen tydligen en helt annan :-(

Men nu ska jag tänka positiva tankar så det så :-)
Har insett att jag behöver nya brillor.. Ser hur dåligt som helst o går med ständig huvudvärk. Men eftersom jag är lite trög så tog det ett tag för mig att fatta att det synen som är sämre haha... Ska försöka ta mig tid o göra en synundersökning så fort jag bara kan!

Idag har vi dissikerat grishjärtan.. Blir lite blandade känslor måste jag säga, jätteintressant o se hur hjärtat ser ut o hur vener o artärer går ner i förmak o kammare. Man ser verkligen minsta detalj! Segelklaffar o allt vad det heter :-) samtidigt är det lite äckligt om man tänker på att det är ett riktigt hjärta som suttit i nån stackars gris o slagit.. Har gjort det förut när jag läste medicinsk grundkurs, men nu lärde jag mig nog mer.

Fick ta blodtryck o se hur man sätter EKG också, på det momentet börjar man känna sig lite varm i kläderna :-) EKG satte jag på hur många patienter som helst när jag praktiserade på en vårdcentral för nåt år sen. Det var tydligen det "tråkiga" momentet som man satte praktikanten på ;-)

Nej nu ska jag nog lägga mig o läsa en bra bok :-)
Imorgon tror jag det blir till att hoppa över föreläsningen, måste åka o ta prover... Har fått flera påminnelser av min läkare, i det senaste brevet skrev han att han vädjar att jag ska ta dom :-P Känns som att det är dags att lyssna på farbror doktorn :-) Nya levervärden o lite annat var det visst.

over and out

oj,oj..mkt plugg blir re´

väldigt dålig på att uppdatera :-S Häromkvällen skrev jag massor o så hakande dataskiten upp sig o allt försvann.. då blev jag sur o ville inte skriva på länge så det så :-P

Det är mkt i skolan, jättekul ff, men oh så tuff kurs.. hade två kursare hemma förra veckan o vi pluggade o gosade hundar ;-) så mysigt så!
den kursiverade texten bör bara läsas av såna som förstår min svaghet för djur hahaha varning!

Valparna växer o är två stiliga unga pojkar... mycket bus o fart, sen kryper dom upp i famnen o tvärslocknar.. HELT UNDERBARA är dom små!!! Alla andra hundar (o katt) accepterar dom o går o lägger sig i korgen ibland. Storehunden är nog lite avundsjuk dock.. hon är iof inte jätteförtjust i valpar över huve´taget... Försöker ägna mig lite extra åt henne så hon inte ska känna sig utanför :-) Nu är det ju snö o då känner hon sig som en valp, idag var vi ute, hon o jag, o lekte med snöbollar, hon beter sig som en valp i snön, gamla damen!

Nu låter det som att jag bara bryr mig om djuren o inte barnen, men så är det förstås inte :-D De får allt de behöver o lite till mina tvåbenta tokar! gissa om de var lyckliga idag när de kunde åka stjärtlapp!! (jag blev dock lite orolig när det visade sig att backen de åkte i var typ en bergsbrant, så det blev hjälmorder direkt :-P)
I helgen har jag lovat pluttarna att vi ska baka lussebullar o pepparkakor. Skulle köpa pepparkaksdeg idag (ja, jag köper färdig...) men den var slut.. tydligen fler än jag som känner julstämning nu när snön ligger vit (typ).
Sen måste vi göra pepparkakshus också- ååhhhh, jag ser verkligen fram emot julen i år!!! få pynta o göra fint o vårt mysiga hem! R tog in jullådorna från förrådet idag, men jag har inte orkat kolla... är nog mest gammalt tråk däri, dax att skaffa lite nytt pynt. En fin "adventsstake" har vi alla fall i fönstret (ser ut som en krubba) den äälskar jag! Passade perfekt där i det stora fönstret.

Måste sätta upp lite saker på väggarna också, tapetserade om för ett tag sen o vi har ff inte fått upp tavlor o sånt :-S väntar iof på en tavla från Falun, hoppas den kommer till helgen med svärmor.

O just det! Veckans viktigaste händelse! Lillebarnet har fått sin första lösa tand! :-D det är stort kan jag lova!! Hon har ringt hela släkten för att berätta... Äntligen är hon som storebror :-)

over and out

criminal minds-dag

japp, nu är det torsdag (igen..) o det betyder CRIMINAL MINDS! I like :-)
Imorse hade vi föreläsning om vävnader... vissa delar låter som rena grekiskan.. det blir lätt så när föreläsaren egentligen inte är någon lärare eller pedagog :-S Superduktiga är dom, väldigt kompetenta o kunniga på sin sak.. forskare o allt vad dom är... men förmågan att lära ut är inte superduper.... Men jag klagar inte :-)

Har sytt klart storebarnets cape nu alla fall.. tog inte så lång tid när jag väl satte igång. Inte fenomenal, men duger :-P man behöver ju inte kolla nära haha..
Imorgon ska jag försöka få till mina ssk-kläder :-S ska va ssk-zombie på festen haha..

Älsklingen har städat o gjort fin här idag o fixade jättegod köttfärssås till middag, medan jag satt o sydde :-) En del har det bra ;-)

Nu sover mina sötnosar sött o jag o älsklingen väntar på CM :-)

over and out

onsdag o "tant-tema"

har nu köpt tyger o tanken är att jag ska sy kostymer till lördagens halloween-party..
Måste bara (som vanligt) få tummen ur o sätta fart! Det ska vara klart till lördag.....
Köpte lite garn o stickor idag också, har börjat sticka mig en halsduk.. Har ingen svart, snor bara karlns hela tiden.. Var hundra år sedan (ungefär) som jag stickade, men en halsduk kan ju ha lite skavanker :-P
Igår köpte jag en "Hemmets journal" med korsords-bilaga o idag gjorde jag köttgryta till middag........ Borde jag vara orolig? haha.... Äh, jag är ju i medelåldern :-D
Nu slötitta på TV, sen sängen så jag orkar upp imorgon bitti.... Skolan it is!
bye

RSS 2.0