juldagen 2010

En lyckad julafton igår! Faster, kusiner, sysslingar o massa mys!!
Barnen lyckades hålla sig ganska lugna o kontrollerade :-P
Fick massa fina klappar!
Jag fick nog den bästa dock... Skänkta pengar till "Rädda Barnen" :-) I LIKE!!!

Nu är det pepparkakshus-byggande, pepparkak o lussebullsbakning som gäller.
Sen kommer mamma på julmiddag.

Tentan gick förresten åt skogen som jag trodde :-P Har anmält mig till omtentan (som oturligt nog är på skruttsons födelsedag...) men jag tänker faktiskt ta helgen ledig, så det så :-)

tjing!


GAHHH

Såg just ett repotage om indragna handikapptillstånd. Eller inte indragna, men många få inte förnyade.
Kvinnan i repotaget var utan armar, bara att skrapa rutorna är ju väldigt jobbigt för henne naturligtvis.
Eftersom det anses att hon kan förflytta sig väl (gäller även dom som kan förflytta sig med hjälpmedel) så får hon snällt betala i p-automaten. O hur går det till? Jo, hon måste ta av sig skor o strumpor (eftersom fötterna är hennes händer..), lägga plånboken i snön o försöka pilla upp myntfacket medan plånboken glider runt på det hala underlaget. Efter en bra stund har hon lyckas få i 1 kr...
ALLVARLIGT??? Är det så vi vill att vårt samhälle ska vara?
Jag blir verkligen ledsen.... Självklart anser inte de bästämmande människorna att reglerna behöver ses över. Nej, varför skulle de anse det? De har både armar, ben o förflyttar sig väldigt bra även utan hjälpmedel.
SUCK.

vänner

vill bara tacka er alla mina fina vänner, för att ni finns!!!
Tänker inte skriva massa namn för då kanske nån känner sig glömd eller nåt :-P
Ni vet nog vilka ni är...
Det är så härligt med vänner, man har liksom olika relationer till alla.
Jag är väldigt lyckligt lottad, har en hel hög fina, nära vänner :-)
PUSS

varför inte plugga lite?

Jag har kommit på att det är sjukt roligt att kunna vissa saker :-) Om inte annat så för mitt egna självförtroende o självkänsla... Tycker dock den här berömda anatomikursen inehåller lite för mycket oviktig information ;-)

Igår var Anna o Lovisa här, de bästa kursarna man kan ha! Vi pluggade, gosade med hundar o katt o käkade alldeles för mkt onyttigt.. Alltså, det blev en orgie i mjöl o socker :-S Pannkakor (ja, jag vet, alldeles för ljusa, men dom är godast så) o äppelpaj...
Alla fall så fick vi lite gjort o det är ju alltid roligt med AHA-upplevelser!!
Till slut satt iof Anna o gråt-skrattade åt allt, det blir lätt så när man inte vet om man ska skratta eller gråta :-P

Nu sitter jag här o tänkte fortsätta fördjupa mig i cellens djungel (som sagt, liiiiite för ingående o "oviktigt" vissa delar av kursen.........)

Jag har mått så mycket bättre i rygg o leder sista dagarna o varit såå glad för det (såklart). Men tji fick jag. PANG så var skiten värre igen igår natt.. efter det har det suttit i. Höfterna är bajs! :-( Ändå verkar vädret inte ändrat sig så mkt.... Hm.. får glädjas åt det lilla helt enkelt, de dagarna som inte var lika dåliga :-)

Ikväll blir det självklart fredagsmys med min underbara familj! Skönt att få sätta sig i soffan o bara gosa med barnen!!!

over and out

1 vecka kvar HAHA?

ja, nu är det 1 vecka kvar till tentan... Jag kan bara skratta... Satsar som sagt på omtentan i Januari :-P
Jag, Anna o Lovisa gick igenom gamla tentor idag o jag o Anna satt bara o garvade till slut :-P hahaha..Tur man kan skratta åt eländet..Imorgon kommer favvopluggtjejerna hit alla fall, så jag hoppas vi är lite klokare imorgon kväll :-)
Barnen har varit med Rickard på jobbet, de hade gått jättebra o barnen var såå glada. De hade mysdag o tittade på film, så jag kan tänka mig att alla va nöjda o glada :-)
Nu är det Maria Wern på TV för min del, sen sängen! Jag är ju bandyänka på onsdagar :-S
tjing!

vem är Jesus pappa??

Storebarnet har haft stora problem med att få ihop det här med Jesus pappa.. Hur ligger det egentligen till? Är det Josef eller Gud som är pappan? Jesus säger ju själv att det är Gud, men samtidigt är det Josef o Maria som är föräldrar. Hm... svårt!
Igår kväll kom han dock på det!
"aha!! Nu fattar jag!! Gud var ihop med Maria först! Sen skiljde dom sig o Josef blev Jesus låtsaspappa!"
mm, moderna barn :-) Tycker det var ganska smart tänkt!

Igår var det luciafirande, storebarnet hade tur o fick vara med i lillebarnets luciatåg! Han skulle själv inte vara med i något tåg i år, då det bara är 5:orna som lussar på hans skola.
Lyckan var stor när han faktiskt fick vara med o han sjöng högt o fint med sin tomteluva på huvudet :-)
Fick ett meddelande från hans gamla förskolelärare där hon frågade om jag fått se min pojk-lucia i år. Det fattades en i deras tåg :-D M var lucia varje år på gamla förskolan! :-)
Lillebarnet var ängel. Jättegullig med tärnekläder o vackra vingar.. :-)
Tyvärr missade pappan i familjen hela föreställningen, då hans buss inte kom i tid :-( Typiskt! (han hade jobbat natt...) Han hann alla fall vara med på fikat :-D
På kvällen åkte vi till mammas gård där det bjöds på grillade hamburgare-mums!
Sedan vidare för att lussa för vår gamla granne, världens bästa Örjan!!! De har lussat där i flera år, o varför bryta fina traditioner? :-)
Bakade jättegoda lussebullar, men dom tog slut allihopa :-)
Tur man kan göra nya!


tankenötter o tenta..

Att säga att det råder tentahysteri är en underdrift... ALLA pratar om tentan o stressen över den. Ja, visst, jag är också lite stressad inför den, men känner samtidigt att det är som det är. Man får göra om den 4 ggr, någon gång ska man väl lyckas :-)
Omtentan är i slutet av januari, o jag har förberett mig på den. Tror ärligt talat inte jag kommer klara den nu i december. JA, JAG VET ATT ALLA SÄGER SÅ, men jag MENAR det :-P

Idag har vi haft tankenöts-knäckning med basgruppen. Diss!
Imorgon får vi svaren. Hiss!

På torsdag kommer mina bästa tjejer hit o pluggar med mig! myyys!!!!
Kanske får jag också rå om AnnaPanna på söndag också, vilken lyx :-)

tjohoj!

helg, helg, strålande helg...

Igår hade vi besök av en kompis o hennes son, supertrevligt!! Pojkarna lekte hur bra som helst!!! Vi ska hitta på något roligt tillsammans efter julhelgen tänkte vi. Cosmonova eller nåt, tror det skulle uppskattas av grabbarna :-) (o säkert av mammorna också :-P)

Imorgon är det söndag o 3:e advent! Blir nog inte så "juligt" här, jag måste verkligen plugga!!!! Har sån ångest över den här tentan alltså. Samtidigt känner jag att det inte är värt att hetsa upp sig så mkt. Jag får satsa på omtentan helt enkelt o det är ju faktiskt inte hela världen! Man får trots allt skriva om tills man klarar det :-)

Måndag är det lucia! Jag äääälskar lucia!!! Härliga julsånger o fina barn som sjunger :-) Lillebarnet vill vara tärna i år o ha glitter i håret :-D Storebarnet ska själv inte gå i luciatåget, det är bara klass 5 i hans skola som lussar. Däremot ska vi naturligtvis till vår gamla granne o lussa, så som barnen har gjort i alla år :-) Han har t.o.m skickat sms o frågat om de kommer o lussar. Så underbart gullig gubbe :-D Han är 75-80 år, men jobbar ff ngr tim om dan. Pigg o glad (trots krämpor...) Saknar honom sedan vi flyttade.. Trodde inte jag skulle sakna någonting alls, men honom saknar jag absolut!!!! ska bli roligt att träffas på måndag när barnen kommer på det årliga lussandet :-D

Nu är jag så trött, känner hur jag bara babblar o har säkert skrivit helt konstigt.. men jag orkar inte läsa igenom haha

Är så olustig o PMS:ig så nu har jag lagt mig. Ska slå upp anatomi-boken tänkte jag. Varför inte få lite kunskap om kovalenta bindningar, lysosomer o kroppsdelar med latintska namn såhär på lördagkvällen :-S

over and out

1-års kalas :-)

Idag var vi i Västerås o firade finaste T på hennes 1-års dag :-) (ja, hon fyller inte förrän den 16:e, men hade kalas idag) Det bjöds på god mat (förstås, när familjen H är inblandad :-P) o massa skratt. Barnen hade jätteroligt tillsammans med alla barn, hundar o katter. Familjen vi var hos har 3 schäfrar o 2 havanaiser. Plus att N o T hade med 2 chihuahua, 1 saluki o 2 katter :-P (en av dom bara 5 v... mamman dog, så hon får ersättning.. ÅHHH, gissa hur söt hon va??) Ja, så min dos av djurgos har jag def fått idag!!
Fick också höra att vissa ska gifta sig, vilket är superkul!!!! GRATTIS!!!

Sen blev det till att fläta håret på 4 st hahaha... började med en o helt plötsligt ville alla bli friserade :-D Lämnade alla flickor i familjen H med inbakade- o utbakade flätor, så söta sååå

Min egen lilla tjej ville dock inte bli friserad av mamma utan av en av H-flickorna förstås.. hennes favoriter! big time!


hej du, vinterland!

Det är så vackert ute! Vit o fint o stoora snöflingor som dalar :-)
Barnen fick testa sina längdskidor igår! Lillebarnet gav upp ganska snart o gav sig på pulkabacken istället, men storebarnet kämpade på en stund. "oj, det är MYCKET svårare än det ser ut" och "jag suger på att åka skidor" var några av min 6-årings kommentarer :-S Han ger lätt upp när han inte kan det han tar sig för på ca 2 sek.
Har letat fram skridskorna också, o inser att vi har ett par som kan passa... de andra är för små. Storebarnet vill dock inte åka (han bröt armen sist han åkte...) men med lite övertalning går det nog. Han måste ju upp i sadeln igen så att säga :-)

Imorse startade inte bilen. Helt död, bara klickade o satte på vindrutetorkarna o hade sig :-S Insåg att ena dörren inte va ordentligt stängd... Tur att vi har VÄRLDENS BÄSTA gannar, så vi kunde ordna starthjälp på 1 min :-D
Är såå glad för våra grannar! Dom är verkligen super!! Skönt att veta att man har bra människor runt sig, att det alltid finns nån som ställer upp. I LIKE

Idag blir det plugg, har en "dugga" jag ska göra (typ ett prov via intranätet)
Har satt på både tvätt- o diskmaskin, så nu är det avklarat.
Skulle verkligen behöva dammsuga, torka golv, damma o plocka lite också.... men det får faktiskt vänta. Har sjukligt ont i ryggen ff, o det sätter sig såklart i axlar, nacke o huvud. Mamsen kom förbi igår med Alvedon, så nu har jag alla fall nåt :-P (även om det inte skulle sitta fint med något starkare ;-))

Känner mig ganska uppåt idag måste jag säga, trots ont... skönt!
Måste verkligen gå till optikern... hjälp, vad jag ser dåligt! De gamla brillorna har gjort sitt inser jag :-S
Inte konstigt att jag gått med huvudvärk i hundra år.. (ja, inte hundra kanske, men typ ett halvår..)

over and out


nanny-jouren

Nu ikväll har jag övat på att vara 3-barns mamma i ngr tim :-) (inte för att jag planerar att bli 3-barns mamma inom den närmsta framtiden...) Det var mysigt o inga problem. Tjejerna är så pass stora (7 o 8 år..) så de är nästan självgående.. "bebis" är snart 2 år o gosade massor :-) Man har glömt bort hur det är att ha en så liten plutt. Medans jag lagade mat o vände mig om i typ 2 sek hade han lagt kattmaten i vattenskålen t.ex. :-P
Men sen somnade han så mysigt i min famn...
Har så svårt att tänka mig att när storebarnet var 2 år hade jag en 6 mån bebis också! Ja, det var då det :-)

Nu sitter jag här mitt i natten o kan inte varva ner. Jag blir så trött på mig själv! grrrr ååhhh blääää
Tänker på massa skit. varför? för att jag är dum i huvudet antagligen haha. Annars hade jag gått o lagt mig bredvid min älskling som snarkar så gott :-P

Barnen har jag redan pussat på... mina solstrålar! Mina älskade ungar! 

O mitt i "deppet" sitter jag o gläds åt min fina familj! O mina underbara vänner... o så känns allt mycket bättre, om än för en liten stund.

Imorgon blir det plugga plugga plugggggaaa :-S

tjoho


bilder på valparna..

här kommer bilder på valparna...

6 1/2 veckor gamla nu...

fucking monday

just nu suger det att vara jag. På riktigt. Har knappt sovit alls i natt, ryggen typ värker sönder. Vill bara grina, men det hjälper inte (tyvärr). Har inga bra smärtisar kvar, så det blir tönt-alvedon. hjälper verkligen mycket. INTE.
När klockan ringde sov jag dock (uppenbarligen)... stängde av den o somnade om. Iof bara en kort stund, men tillräckligt för att vi inte skulle hinna. Bra jobbat. Nu sitter jag i sängen med datorn (barnen har beordrat mig till sängen-sötungarna!!) o tycker lite synd om mig själv.
Om jag är bitter??
Ja,idag är jag det.
Står här med offerkoffan i handen o undrar om jag ska sätta på mig den... Men har beslutat mig för att kasta den i tvätten istället, den är smtusig. Använd.

Jag SKA greja skolan. Jag SKA inte deppa. Jag SKA inte va en bitterfi**a. Jag SKA va en bra mamma.

Sådär, behövde lite pepping. :-)

Nu är det dags att slå upp anatomiboken.

så var denna vecka till ända..

Har haft en mysig helg som vanligt :-P
Igår åkte vi till våra underbara vänner, fam H. Där blev vi kvar över middag.. vilken rackarns tur att mamma H är en sjukt duktig matlagerska :-D Det blev både ris, klyftpotatis, limekyckling o currygryta.. göttigött :-)

Idag hade vi besök av min söta faster m familj. De var ner en sväng på julmarknaden o kom hit sen. Jag bakade kanelbullar som vi vräkte i oss :-)
Lillebarnet fick ärva en skinnjacka, gissa hur lycklig hon är!! Hon har varit avis på brorsan som har en snygg skinnjacka :-) Storebarnet fick prata star wars med min kusin L, så nöjd :-) Det är typ det som gör livet värt att leva just nu..

Dagens kärleksbevis:
lillebarnet kommer o pussar o kramar på mig o säger: "åh, mamma, du är så söt! Sötare än alla andra mammor! Sötare än ALLA andra vuxna" åh, lilla pärla, om jag bara kunde tro dig :-S

Imorgon bär det av till skolan igen, ska bli skojsigt.. Hoppas få lite specialundervisning av kursarna eftersom jag missade en del förra veckan när vi hade sjukstuga här hemma...  :-D

over and out

I see dead people...

häromdagen fick vi vara med på en obduktion på rättsmedicin med klassen. Så otroligt intressant!!! Är så tacksam över att jag fick vara med... Det är klart det var lite obehagligt vissa stunder o det luktade INTE blomma :-S
Men jag lärde mig en hel del o det känns väldigt bra att ha varit med..
Fick se in i den tomma kroppen också :-S (även skallen) det kändes mer som att det var en docka som låg där...
Men som sagt, jätteintressant o nyttigt att ha varit med.

Det var fint att se hur de månade om att göra allt så värdigt som möjligt. Både för den avlidne o för anhöriga. O det var som en av obduktionsteknikerna sa, han skulle aldrig kunna vara läkare o skära i levande människor eller "plåga små barn" som han uttryckte det :-S Han menade på att i hans arbete kan det inte bli värre.. Det värsta har ju faktiskt redan inträffat. Däremot kan de (förhoppningsvis) hitta dödsorsak o få klarhet i vad som hänt, ge de anhöriga svar... Sedan göra kroppen fin inför visning.
Ett otroligt arbete gör dom!! All kred från mig.....

Själv skulle jag nog inte greja det... Men jag säger aldrig aldrig längre :P

klart slut från den blivande "skötsköterskan" som lillebarnet sa när hon va trött :-S

var är pausknappen??

tänkte att jag skulle pausa livet lite.. tycker veckorna går så fort, jag hänger inte med!!
Skulle vilja stanna upp o njuta av livet, barnen, familj o vänner... Men allt rullar på som det hamsterhjul livet är:-P

Vi har varit förkylda hela familjen... jag klarade mig längst, men sen slog det till med feber o hela köret. så SURT!!! Min kropp använder alltid alla extraresurser för att överhuvudettaget funka i vardagen, så en löjlig förkylning sänker mig totalt. Känner mig som en looser o tönt :-S
Är så sjukt less på att kämpa, ärligt talat! Klart man blir deppig till slut :-(

Tog en underbar promiss med storehunden nu på kvällen. Det här området är paradiset! Så tyst o lugnt o vackert! I LOVE!!!! Så hemtrevligt i alla fönster med ljus o all den vita snön som knarrar under fötterna.. MMMMMMMMM
På söndag är det julmarknad igen o faster med familj kommer hit för att kolla läget på stan :-) Trevlo!

Valparna växer nåt helt sjukt!! 6 veckor redan o kutar runt som tokar här! Har oftast minst en valp hängandes i tårna när man går hahaha..

så till veckans gull:
storebarnet var hemma, vi var båda förkylda o satt o kollade på Madagaskar. Jag sitter i soffan o han i fotöljen. Så plötsligt hoppar han upp o säger "får man inget gos av sin mamma, eller?" o kryper upp bredvid mig i soffan..
Det är såna stunder som gör livet värt att leva :-) KÄRLEK

Det är lite galet när jag tänker på det egentligen.. Jag har 2 helt fantastiska ungar, som pussar o kramar på en o lillebarnet som alltid säger "ååhhh, mamma, du är så vacker!" :-) Har en sambo som älskar mig trots allt ;-)
Allvarligt talat... I´m lucky :-D

Vill också skicka en puss till alla mina fina vänner <3

over and out

vinterrrrr

Ja, nu kan man lugnt säga att vintern är här! Det är superkallt (-18.4 imorse) I like it! faktiskt.
Speciellt som idag, solen skiner, det knarrar härligt under fötterna o snön ligger vit.. mmmmmmm!!!!!
Som alltid bråkar lederna i kylan, men det bryr jag mig inte om. så det så.
Tänk om det kunde ligga kvar o vara såhär vintrigt nu, fram till nyår åtminstone. Sen när det är dags att bli vår, så POFF så försvinner allt utan att det blir slask o plask i evigheter (o frysa på emellanåt så det blir isgata)
Jobbigt för hundarna är det dock med kylan.. Trist.... Extra bökigt när en av dom tror hon är valp o vill springa o busa o gå låååångt...

Idag har storebarnet varit hemma, hängig, varm, halsont, o allmänt låg..
Fick besök av en vän, hon hade med sig mumsigt fika. Mycket trevligt. Kände mig dock lite konstigt trött o tog faktiskt tempen sen o det visade sig att jag hade feber.. åhh, stackars, stackars mig ;-)

Tittar på "Maria Wern" o kan inte låta bli att tycka det är sååå spännande. Dessutom är ju Eva Röse så sjukt snygg o duktig.. Läste nägra av Anna Janssons böcker nyligen o på nåt löjligt sätt så var dom också spännande.. På ett töntigt, men gripande sätt :-P
Har läst jättemycket bra böcker på sista tiden, måste ta mig tid att lägga ut lite bra boktips :-)

nä, slut på babbel! over and out

RSS 2.0