Sol,vind o vatten

Det är så underbart med det här vädret!!! Även min buttra (o lite bittra) själ blir aningens gladare!
Snart är det sommar o vi kan gå ner till vårt fina bad o bara vara!
Hoppas jag lyckas tappa lite fler kilon tills dess bara... Är på ca -2.5 kg nu... Alltid nåt, men jag tycker det går såååå sakta (har iof inte hållt på i 3 veckor ens). Men badade jag förra året ska jag nog kunna bada även i år :-P
Jag måste försöka skita i mitt usla psyke just nu o sätta igång på tenta-plugg! Har 3 tentor framför mig...
Idag ska jag iväg till ett nytt extrajobb, som en slags liten ekonomiassistent :-P Känns jätteroligt, har läst både företagsekonomi o bokföring så det ska bli kul att  få använda det lite i praktiken :-)
Ska jobba som USK också, men det är roligt att kunna kombinera med något som inte har med vård att göra...
Kolla in det här citatet jag hittade på fb! (synd bara att det är svårt att leva efter :-P)
"Att förlåta betyder inte att du accepterar det någon gjort mot dig. Att förlåta är att frigöra dig själv från negativ anknytning." Släpp taget om det som varit!

lite motvind trots solsken

Jag hade en depression för några år sen o äter ff medicin. Eftersom jag är döklantig upptäckte jag lite sent att min medicin va slut. sköterskan på vårdcentralen lovade att se till att läkaren skrev ut ett recept direkt. Men icke. Hela påskhelgen gick utan medicin=inte bra. Nu skulle jag alla fall hämta ut dom idag o eftersom jag ligger på 0 i högkostnadskortet fick jag snällt betala SJUHUNDRASJUTTIO JÄKLA KRONOR!!!!! För en ask, egentligen skulle jag haft två. ööh, nej tack, en blir bra. Jag fick en chock o mumlade nåt om att "oh, nu blev jag genast mindre deprimerad"
När jag ändå var på apoteket tänkte jag passa på att beställa stomipåsar eftersom jag hade fler uttag kvar. Men nej, då får jag veta att den påsen HAR UTGÅTT. Japp, den görs inte längre. Nämen, vad bra då. Det tog bara typ 2 år att hitta en påse som passar. Men jag exprimenterar gärna med läckage o sår o annat skoj såhär när sommaren närmar sig. Jag har dessutom en HATA stomin-period just nu. Storebarnet, som var med på apoteket, ser glad ut o säger: "åh, vad bra att den inte tillverkas längre, då kan du bli mamma utan påse, som förut!!" Han inser dock att det inte skulle gå så bra utan påse, men tycker ändå det skulle va "fett coolt" om det kom bajs överallt.....
Nu ska jag kasta mig ut o se vad mer världen har att erbjuda idag.

Så något helt annat

jag kör ff med min egna lilla diet, vilket går bra :-) några kilo minus är det (vår våg är lite urflippad, så jag vet inte exakt...) Mitt sötsug har verkligen minskat o jag är inte lika hungrig o sugen.
Jag är inte stenhård med dieten dock, vill kunna njuta av livet också :-P
Igår var det läkemedelsräknings-tenta.. Det kändes bra, men kan mkt väl ha smugit sig in ett o annat slarvfel, vilket inte är godkänt... Det ska vara HUNDRA PROCENT rätt o därmed basta :-P
Har åkt på luftrörskatarr också.. jippiii INTE. Så jobbigt o tråkigt! Får det lite nu o då, men det var ett bra tag sen sist.. Har 80 % lungkapacitet i vanliga fall, så det blir lite jobbigt med andningen... Vill helst inte ha en penicillinkur, så jag avvaktar lite till...
Våren är här o det är helt underbart!!! Lite kyligt nu på kvällspromenaden, men friskt o skönt! Imorgon ska jag sätta mig i solen en stund o bara vara :-)

fortsättning på SOS-ssk....

För det första inser jag att jag, som anser mig vara väldigt öppen, har fördomar eftersom jag tog för givet att sjuksköterskan var en kvinna. Det var en man. 
Mannen o SOS-alarm har nu hotats flertal gånger på olika sätt o självklart är inte det ok. Samtidigt förstår jag att människor reagerar väldigt starkt...
Sjuksköterskan har jobbat inom vården 10 år o varit anställd av SOS-alarm ca 1 år. Under den tiden har han blivit anmäld 3 ggr av personer som anser sig blivit felaktigt o otrevligt bemötta när de ringt SOS. Det var under hösten 2010. Även arbetskamraterna har reagerat på hans dåliga sätt att bemöta människor i nöd. De la upp en handlingsplan o ansåg att han "skärpte" sig.
Till den avlidne 23-åringens familj ursäktade SOS det inträffade med att sjuksköterskan nog hade en dålig dag o var trött........ Ingen kommentar.
I alla service-yrken är det viktigt att man är trevlig o vet hur man bemöter människor i olika situationer. En försäljare som är otrevlig kan förmodligen inte sälja något. I det fallet kan jag förstå om man lägger upp en handlingsplan o ger personen flera chanser. Inom vården är det inte lika enkelt eftersom det handlar om liv o död.
Ska försöka lämna det här nu, men som ni förstått är jag lite uppjadad över det inträffade :-S

En skam för alla sjuksköterskor!!


Emil, 23 år, ringer SOS efter att efter en veckas sjukdom får svår andnöd o svimmar av.

Det bryts o han ringer upp igen. SOS-larmoperatören kopplar Emil vidare till en sjuksköterska. Hennes agerande är så vidrigt så jag ryser bara jag tänker på det! Hur i he****e kan hon vara så nonchalant o iskall? Jag förstår att det kommer många konstiga samtal till SOS o att det är många gånger är svårt att bedöma vem som verkligen behöver hjälp. Hon tror förmodligen Emil har en panik-ångest-attack. Har någon så kraftig ångest, skickar man inte någon form av hjälp då? Ambulans, NOA-teamet NÅGON!!!! När jag först hörde om detta tyckte jag det lät hemskt, men tänkte ändå att något måste gjort att hon gjort sin bedömning. När jag nu lästa samtalet ord för ord vet jag inte längre vad jag ska tänka. Vidrigt!!!!! Så här gick samtalet:


Sjuksköterska: Jag får inte riktigt klart för mig vad det är som du vill ha hjälp med för du springer ju omkring i lägenheten eller vad det är och du har … andas utan problem och du pratar utan problem.

Emil: Jag kan knappt andas nu.

Sköterska: Jag vet, jag har suttit och lyssnat på dig. Du andas utan problem.

Emil: Nej, jag svimmar! Jag svimmar!

Sköterska: Ja.

Emil: Är det ambulans på G?

Sköterska: Nej.

Emil: Jag behöver en ambulans.

Sköterska: Ja, men jag be..

Emil: (Ohörbart)

Sköterska: Ja, men jag förstår inte liksom varför att du springer omkring i lägenheten och säger…

Emil: (Ohörbart) Jag tappade ju mobilen. Snälla, jag kan inte andas!

Sköterska: Ja, men du andas utan problem just nu. Har du haft sådana här attacker förut?

Emil: Nej.

Sköterska: Nej.

Emil: Jag behöver en ambulans, snälla.

Sköterska: Ja, men jag…

Emil: Jag kan inte andas!

Sköterska: Kan du ta ett djupt andetag.

Emil: Nej.

Sköterska: Men försök ta ett djupt andetag medan jag är med.

Emil: (Flämtar) Jag kan inte.

Sköterska: Ja, men ta ett djupt andetag nu!

Emil: Jag kan inte!! Hjälp mig då! Snälla! Hjälp mig!

Sköterska: Ja, men nu, du pratar ju utan problem och du andas utan problem just nu när jag lyssnar på dig.

Emil: Jag får ta i allt vad jag har här.

Sköterska: Vad sa du?

Emil: Jag tar i allt vad jag har. Snälla.

Sköterska: Ja, men jag … jag liksom hör inte att du har andningsproblem. Så jag förstår liksom inte, är det något annat? Har du ont någonstans?

Emil: Ja, i hela kroppen.

Sköterska: Ja, har du gjort någonting de sista dagarna eller dagar.

Emil: Jag har varit sjuk hela veckan.

Sköterska: Ja, på vilket sätt … på vilket sätt har du varit sjuk då?

Emil: Nej men. Nu domnar hela min kropp bort. Åh!

Sköterska: Har du varit förkyld?

Emil: Ja, och nu kan inte jag andas. (Ohörbart)

Sköterska: Ja, men du pratar utan problem och för mig så hör jag inte att du har några andningsproblem.

Emil: (Ohörbart) Jag ringer för att jag inte kan andas. Jag kan inte andas längre.

Sköterska: Men du andas jättebra. Jag hör inte annat än att du andas.

Emil: Hjälp!

Sköterska: Utan problem.

Emil: Snälla! Skicka en ambulans!

Sköterska: Ja, men jag kan inte bedöma att du … vi behöver skicka för att jag hör att du andas och att du står och går.

Emil: Jag ligger på golvet!

Sköterska: Ligger du på golvet?

Emil: Ja.

Sköterska: Mm.

Emil: Alltså, nu är... Jag vet inte hur mycket (Ohörbart) länge till. (Ohörbart)

Sköterska: Ja, men hur ska vi komma in genom din ytterdörr?

Emil: Jag har öppnat den nu.

Sköterska: Ja, men du ligger ju på golvet och säger att du har öppnat den nu. Då kan du ju röra dig.

Emil: Hjälp, alltså jag får panik.

Sköterska: Ja. Det kan jag förstå. Har du haft sådana panikattacker förut någon gång?

Emil: Nej.

Sköterska: Nej. Om du ligger på golvet nu, kan du försöka.. Ligger du på rygg eller på sidan eller?

Emil: Rygg.

Sköterska: Rygg? Försök sätt dig upp nu – när jag är i telefonen.

Emil: Jag kan inte.

Sköterska: Sätt dig upp nu!

Emil: Jag ramlar bara ihop.

Sköterska: Nej. Sätt dig upp nu! Du kan hålla i dig i toaletten, eller i handfatet eller vad det nu är som finns i närheten. Så kan du hålla i dig. Sätt dig upp nu!

Emil: Jag kan inte andas. Oj.

Sköterska: Ja, men du andas jättebra. Jag lovar dig.

Emil: (Rosslande ljud och en duns).

 

Han hittades senare avliden i lägenheten. Jag tror det var någon granne som reagerade på att dörren stod öppen. Tänker på hans familj, hoppas de kan gå vidare. Inte nog med att de förlorar sin 23-åriga son, de måste leva med tanken på hur han kämpade sista stunden o den panik han måste känt.......

 

För många människor i olika yrkeskategorier är kvar på sina arbeten alldeles för många år! Man måste byta arbetsuppgifter när det börjar kännas trist eller lite väl rutinmässigt. Detta gäller i allra högsta grad personer inom vård- o omsorg....


lite minus alla fall....

Har nu skött mig ganska bra med maten i 9 dgr (med ngr undantag :-P) Har blandat naturdiet-shake med kost utan kolhydrater. Har på dessa 9 dgr tappat 2.5 kg. Alltid nåt, även om jag tycker allt går sååå sakta o att jag vill tokrasa i vikt, helst utan att anstränga mig det minsta. Mitt sötsug har minskat- BIG TIME. Magsäcken har blivit mindre, blir mätt mkt fortare. wiihooo, kommer fortsätta så länge det känns ok. Har börjat promenixa med grannen o det är riktigt skönt (har dock träningsvärk efteråt. I käken, eftersom det babblas en hel del) Toppen att kombinera nytta med nöje :-P
Imorgon är det skärtorsdagen o jag ska hem o pyssla med barnen efter tentan. Sen ska det "påskas" som dom säger (barnen alltså). Får se vad det blir i år, de har ju inte varit påskkärringar på flera år utan ska istället vara påskhare o påskkyckling. Storebarnet har varit påskhare i flera år o gått o delat ut morötter till förvånade grannar hahaha...
Sen blir det middag hos grannen på kullen, trevligt värre!
Katten har ätit flera gånger idag!! (kanske inte ens nämnt att hon varit sjuk?) Det har hon alla fall. Hon har förhöjda levervärden o rasat i vikt (jag har förhöjda levervärden jag också, men det där med viktras har tydligen inte nått fram...) Nu har hon stått på anitbiotika, kortison o leverförstärkande i snart 1 vecka. Ska fortsätta i 20 dgr. Tycker hon är lite bättre, varit ute o kollat läget ngr ggr o som sagt, ätit lite. Min älskade kisse.. Fy vad orolig man blir...
Ungarna säger massa tok hela tiden som jag tänker jag ska skriva, men glömmer nästan bort... Lillebarnet var rolig igår, drog in snor i näsan o pappan frågar: "var det gott?" Svaret kommer snabbt: "japp! smakar näsborr"
Dumma frågor får dumma svar....
over and out!!!
förresten: VÅREN ÄR HÄR!!!

Dagens lärdom

Om du har ätit mest naturdiet eller liknande, i 1 vecka bör du INTE äta en pizza sen..... Ajajajajajaj min stackars mage :-S Tror jag återgår till dieten imorgon faktiskt. Fy sjutton, nu får jag lida minsann :-S

Idag har jag alla fall arbetat mitt första pass som USK. Det gick väldans bra o var superkul! Dock längtar jag tills jag är färdig SSK!! Men den tiden kommer väl kan jag tro :-P
Imorgon börjar farmakologin, hoppas det blir roligt!!
over and out.

avlider lite en stund

Gahhh, måste göra gastroskopi!! Min absoluta värsta hat-undersökning. De får gärna sticka, skära, sy, snitta, vad som helst... Men inte gastroskopi! Nu för tiden går det ju dock inte att göra koloskopi av olika skäl, så jag får snällt göra ett tappert försök. Min läkare (som är den bästa läkaren som finns på jordens yta) har lovat att tokdroga mig haha...Vill bli av med magproblemen förstås, så det är bara bita i det sura äpplet (eller i slangen...)

Idag känner jag mig faktiskt ganska uppåt! Det är fredag, pedagogikkursen är slut, solen skiner o himlen är blå :-)
Bara jag får ordning på magen så ska jag nog va fit for fight igen :-)
Ska åka iväg till Annso nu o leta bland henne skolböcker (hon blev färdig ssk förra terminen.. GRATTIS TILL HENNE)
Perfekt för mig som kan köpa billig studielitteratur :-)
Dags att sätta fart så det blir nåt gjort!
Hörs sen! Tjingeling!!

aningens otydligt

Sista dagen på pedagogikkursen-äntligen!! wihoo, känns så skönt! 
På måndag börjar en härlig, konkret kurs. Farmakologi (senare också mikrobiologi)
Fick tillbaka mitt individuella arbete idag av pedagogikläraren. Det var godkänt, tack o lov!! Var så otydliga instruktioner o ingen visste riktigt vad det skulle gå ut på mer än att det skulle bygga på en empirisk frågeställning. Jag lämnade in 4 sidor ordbajs, men hade alla fall besvarat min frågeställning, som var "Varför är sjuksköterskans kliniska blick viktig?". Läraren ger tillbaka arbetet till mig o säger:

det är absolut godkänt, men du kan fundera själv om den kliniska blicken verkligen finns.
jag: hur menar du?
han: ja, den finns. Men finns den?
jag: öh, försöker förstå hur du menar...
han: enligt bla bla bla finns bara en klinik o den tillhör läkaren. Ssk är bara läkarens assisten. Så finns egentligen ssk kliniska blick? Alltså, den finns. Men finns den? 
jag: mmmm ok.. tack o hej
Känner väl inte att jag kommer lägga ner såå mkt tid på att fundera över detta.
Nu fram med miniräknaren, läkemedelsräkning, here I come!!

Skippa Skipper


Vem kan ana att denna vackra kvinna är djävulen själv?
Hon är verkligen hemsk o jag tål henne inte. Visst, jag köper att det är TV o att hon ska vara hård mot de som sökt hjälp hos henne. Men allvarligt? "oj,oj,oj, här har vi mycket att jobba med" säger hon o tar ett grepp om nån stackares bilringar... Hela programmet går, i mina ögon, ut på att kränka o göra bort de överviktiga så att de ska skämma sig till smalhet. typ. Jag är apfet, behöver gå ner ca 50 kg. Skulle tacksamt ta emot nästan all slags hjälp. Utom från Anna Skipper. Kanske är det TV-produktionen som är vidrig o hon bara tar på sig den roll hon blivit tillsagd. Men nej, detta går fetbort!! Total diss!!! 

Har hört debatten om att personer med utvecklingsstörning hängs ut i TV.... Har faktiskt aldrig tänkt tanken att dessa program skulle vara kränkande. Ta t.ex. "världens bästa hotell". Underbart program, där ett gäng underbara människor (med utv.störning) praktiserar på ett hotell. De är så lyckliga o visar världen att ALLA kan. 
Är det då inte mer kränkande för ett tjockis att stå i trosor o glo på sig själv i en spegel medan Skippan smyger runt o drar henne i fettet o säger nedlåtande saker?? 
Ja, jag tittar hellre på goa, underbara, SNÄLLA människor som visar glädje o engagemang....

gammalt skiiit

Fattar inte hur jag kan låta mig påverkas av gammalt skit. Det hände så mkt för länge o jag har inte rest mig än. Jag inser det nu. Det är en lång historia o jag tänker inte gå in på det nu... Men jag är så arg på mig själv för att jag har så svårt att glömma o gå vidare.. 
Jag har förändrats som person efter allt det där, litar inte på någon människa längre, förutom dom jag känt i hundra år.. Jag har inte svårt att lära känna nya människor, men svårt att låta dom komma nära.
Kanske är det både på gott o ont? "Det finns inga misstag, bara erfarenheter" heter det ju :-) O jag har fått många nya erfarenheter under åren. Som sagt, det kanske är bra att förändras? Jag har så mycket inom mig jag skulle vilja få ut, så nu ska jag börja skriva brev. Jag kommer aldrig skicka dom, men på så sätt kanske jag får ur mig lite av det jag behöver få ut. 
Känner mig så totoalt misslyckad som människa, trots att jag ser mina underbara ungar, min fantastiska karl o ljuvliga vänner. Varför hakar jag då upp mig på löjliga skitgrejer??? Det är så tragiskt att det finns dom som verkligen vill andra människor illa. Kanske vill de se hur långt man kan pressa en annan? Tror iof att det mesta är omedvetet, vill inte tro att sån elakhet är medveten....

Tänker för mycket på för mycket helt enkelt :-P 

Är så glad att jag ändå har dessa fina människor runt mig som orkar med mig o mitt psyke hahaha..... 
Barnen har fått så mkt "beröm" sista tiden vilket gör mig så otroligt stolt o glad :-) De har superfina vänner båda två :-) Barnens skola är suverän! Det känns så bra att ha gjort ett aktivt val, att verkligen välja den skola vi tror passar våra barn bäst. Att ta den enkla vägen o välja närmsta bästa skola för att slippa hämta o lämna är inget vi ens tänkt på. Jag menar absolut inte att alla andra föräldrar är knäppa!!! Det finns bara alltför många som väljer den lätta vägen HELA tiden... Surprise, det är inte alltid lätt att ha barn........
Nej, nu har jag fått gnälla o skälla o fått ur mig lite. Nu kan jag återgå till studierna :-)
puss på er alla fina <3


Dag 15 - Mitt drömyrke

Lär väl säga sjuksköterska! And I´m on my way, så skönt!!!

Dag 13 - Vanliga fördomar om mig

ingen aning faktiskt... Måste nog ta reda på det :-P 


Dag 13 - Vanliga fördomar om mig

ingen aning faktiskt... Måste nog ta reda på det :-P 


Dag 12 - Så här var jag i skolan

Smal med naturligt blond, långt, tjockt hår samt fin hy. Ja, så såg jag ut alla fall :-) Motsatsen till nu alltså...
Hur jag var? Ungefär som jag är nu, fast yngre :-) O mindre deprimerad :-P 
Nästan alltid glad var jag på den tiden :-)

Dag 11 - Min favoritbutik

åh, jag är så tråkig!! Inser det nu när jag ska svara på mode-inne-saker..... 
Min favoritbutik borde väl vara någon liten boutiqe någonstans. Men nej, jag är ledsen.. 
Har ingen direkt favoritbutik.. När jag var gravid o när barnen var små var det definitivt Babyland som var favorit!! 
Nu är det väl typ Ica Maxi, där man kan hitta både mat, kläder o husgeråd. 
Mmmm, roligare än så är jag inte.. men så är jag över 30 också ;-)

flyta..

funderar på att köra en riktig kickstart o bara köra flytande, typ nutrilette fr.o.m måndag... Har ingen aning om jag kommer klara det, men borde testa... Jag har fått en kallelse till dietist nu alla fall, det känns bra :-)
Måste få ordning på mitt liv o min vikt först o främst. Vikten är en stor bov, tar mkt energi att må dåligt över att jag är fet. Det är dessutom något jag kan förändra. 
Funderar mkt på varför jag har sådana problem med mat o jag vet väl ungefär vad det bottnar i, men hur tar jag tag i det? Så svårt! Känns som att anorexi är mer "accepterat", det syns att man är sjuk o folk förstår att personen är sjuk, mår dåligt.. Med övervikt/fetma är det annorlunda. Jag upplever det alla fall så. På ett sätt är det samma problem som med anorexi. I grund o botten är det ätstörningar o det sitter i skallen....... men mot tjocka är attityden mer "men banta då"... Vilket tyvärr inte är så bara. Då hade vi nog inte haft överviktiga i världen :-P

Har köpt hem "flytföda" nu, så vi får väl se om jag kör på måndag :-P

Dag 10 - Mitt bästa sminktips

jag som är så dålig på smink :-P
mascara funkar dock alltid :-)

Dag 09 - Så här ytlig är jag

oj, jag tror inte jag är så ytlig alls... Jag speglar mig nästan aldrig, borstar sällan håret..
Fast det är klart, jag går inte ut om jag inte sminkat mig... Ser det dock inte som ytligt, utan mer att jag skonar folk från att se mitt face osminkat... Jag vet att det låter löjligt, men jag ser ut som sju svåra år utan o jag känner mig piggare med lite smink.
Sen är jag ju väldigt överviktig, o det är klart jag vill gå ner i vikt, men det har ingenting med ytlighet att göra.
Såklart kan jag tycka folk är snygga o fina genom att se deras yttre, men för mig är det ALLTID insidan som spelar roll. ALLTID.

Dag 08 - Mina favoritskor

Mina Uggs!!

Dag 07 - Bloggfavoriter

Jag läser inte så många bloggar.. Några kompisars, för att hänga med :-P
http://heute.blogg.se/ läser jag för Anna-Panna är så klok o skriver mycket tänkvärt! 
http://www.finest.se/MagdalenaDivina brukar jag titta in på ibland för att se vad Maggie haft för sig för sjuka grejer haha.... 

Dag 06 - Dåliga vanor och laster

Öhh, kan jag passa på den här??? Har alldeles för många dåliga vanor o laster....

RSS 2.0